Семейство Арабаджиеви и Българската банка за развитие

автор ZONABG.COM

Каква е връзката между семейство Арабаджиеви, Софийската седмица на модата и Българската банка за развитие?

Ивайло Мирчев споделя в профила си във фейсбук:
„След последните сътресения в Българската банка за развитие (ББР) и отстраняването на Стоян Мавродиев, всички новоназначения в различните структури на банката следва да бъдат подложени на сериозен обществен контрол и проверка. Това е необходимо, за да бъде прекратена порочната практика за овластяването на подставени лица, с възможни зависимости от различни бизнес и олигархични кръгове, да разпределят огромен финансов ресурс на българските данъкоплатци.
В условия на предстояща икономическа криза, това е особено ключово по отношение на Микрофинансиращата институция „Джобс“, част от групата на Българската банка за развитие (ББР), създадена с основна цел „да улеснява достъпа до финансиране на микро и малки предприятия, земеделски производители, самонаети лица, занаятчии и др., които развиват или стартират бизнес на територията на страната“.
Независимо от обещанията за скъсване със зависимостите обаче, справка в Търговския регистър и официалната страница на МФИ „Джобс“ показва, че за член на Съвета на директорите и представляващ, наскоро е вписана Ангелина Ангелова.
Родената през 1988 г. Ангелина Ангелова има опит в различни сфери, всички те далеч от областта на кредитирането и подкрепата за малкия и среден бизнес в България. За сметка на това обаче, 32 годишната г-жа Ангелова има сериозен и близък опит с едни от най-влиятелните бизнес кръгове, в момента подсъдими участие в престъпна група, пране на пари и данъчни престъпления, в страната – семейство Арабаджиеви. Освен образованието си, което включва диплома от Варненския свободен университет, в сферата на дизайна, и диплома от Висшето училище по застраховане и финанси, през годините г-жа Ангелова се радва на забележителна за възрастта си кариера като Директор PR и комуникации на „Victoria Group Hotels & Resorts“ (хотел Маринела), Админстративен директор Сдружение “Маринела” и PR мениджър на Sofia Fashion Week 2019. Ангелина Ангелова е и едноличен собственик на капитала на създадената през 2018 г. „Код Броудкастинг Груп“, специализирана в сферата на медиите и рекламата.“
И едно видео от „Черешката на тортата“ от 04.09.2018…

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети