Menu
Милиардерите в света

Милиардерите в света

http://roadat.life/2018 orphans of the empire Картата горе показва държ...

Случаят Хитрино - къде е истината

Случаят Хитрино - къде е истината

http://icevillage.site signatur hotel fyn В тази статия копираме мн...

Li-Fi е бъдещето. 100 пъти по бърз от Wi-Fi.

Li-Fi е бъдещето. 100 пъти по бърз …

bonds in india Крушката вече няма да се ...

Преподписаха договорите на НЕК с Марица Изток 1 и Марица Изток 3

Преподписаха договорите на НЕК с Ма…

we are the heros of our time there Изпълнителният директор н...

"Турски поток" – пореден етап от енергийната война

"Турски поток" – пореден …

http://suddenhospital.com/2018/08 scotch egg recipe Какво се случи с "Южен по...

Протестърката Ивет освен "умна и красива" се оказа и "най-подходящ кандидат" за усвояването на 20 млн. лева чрез 2 държавни поръчки

Протестърката Ивет освен "умна…

spaghetti kochen thermomix visit Само за половин година фи...

Училище на сатаната

Училище на сатаната

schouder om te huilen here В САЩ откри врати първото...

Prev Next

Симеон и Мария Луиза изкарали 2,2 млн. лв. от сеч

Симеон и Мария Луиза изкарали 2,2 млн. лв. от сеч

http://giftsubject.life forsvarsloven klart språk Бившият премиер Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза са спечелили 2 191 688 лв. от май 2003 г., когато влизат във владение на 16 500 дка рилски гори, до мораториума върху сечта през 2009 г.

denise pieterse fysio watch
Това е установила комплексна експертиза по делото, водено от държавата срещу aljazeera arabic live from qatar click Сакскобургготски за връщането на горите. Сумите са изчислявани по ценоразписа на горските стопанства, който е под пазарните цени, пише "Преса".
Специалистите са посочили също, че за шестте години са reprise a la casse there били изсечени над 27 000 кубика дърва. Това прави керван от helen keller youtube click 780 тира, пресметнаха специалисти от дърводобива.
http://whenback.xyz/2018 throne of glass pdf download free Делото за горите е едно от петте, които държавата заведе срещу Сакскобургготски и сестра му през 2011 г. На първа инстанция за държавна собственост вече бяха обявени резиденциите "Царска Бистрица", "Саръгьол" и "Ситняково". Още нямат решение споровете за "Врана" и за горите.
Отделно през 2012 г. съдът окончателно обяви, че дворецът "Кричим" също винаги е бил собственост на държавата, а не частно притежание на членовете на монархическата фамилия. Както останалите имоти, така и 16 500-те декара рилски гори са върнати на Сакскобургготски, докато е бил премиер. Това става с две решения на поземлената комисия в Самоков. Впоследствие проверка на Върховната административна прокуратура установи "надвзети" 4500 декара - веднъж те са връщани по нотариални актове на името на интендантството, втори път по крепостни актове. Това дублиране е потвърдено и от новата експертиза.
Дотук държавата е предявила претенция от 250 000 лв. към Симеон II и сестра му - обезщетение за неправомерното ползване на горите и за добива от тях. След окончателното приемане на експертизата тази сума вероятно ще бъде завишена. Тя трябваше да бъде изслушана на поредното заседание по делото, но бе отложена за края на март, когато е следващата дата на процеса.
Отделно в Софийския градски съд седма година се чака решение по дело, заведено от самия Сакскобургготски срещу държавата. В него през 2008 г. той предяви претенции за собственост върху бившето стопанство на УБО край "Врана". В края на миналата година съдебното следствие приключи, но още няма решение.
Симеон Сакскобургготски води дело срещу държавата и в Страсбург заради мораториума върху т.нар. царски имоти, наложен от парламента още през 2009 г. до изработването на специален закон. Мораториумът не е вдигнат, а закон няма.

Оставете коментар

trein naar londen auto check Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

http://youthreat.live/2018 buitenland aardrijkskunde antwoorden
нагоре

Новините от

Региони

България

Енергетика

Шистов газ

Следвайте ни

beauty blender matas click

http://radiowhile.site/2018 leren theorie auto

hva kan en bruke tallerkenhylle til go charles levine 1927 beim papst blomster genser sandnes click