Menu
Сурва - фестивал на маскарадните игри

Сурва - фестивал на маскарадните иг…

Международният фестивал н...

Милиардерите в света

Милиардерите в света

Картата горе показва държ...

Случаят Хитрино - къде е истината

Случаят Хитрино - къде е истината

В тази статия копираме мн...

Li-Fi е бъдещето. 100 пъти по бърз от Wi-Fi.

Li-Fi е бъдещето. 100 пъти по бърз …

Крушката вече няма да се ...

Нови контролни талони от месец май!

Нови контролни талони от месец май!

От края на този месец ще ...

Преподписаха договорите на НЕК с Марица Изток 1 и Марица Изток 3

Преподписаха договорите на НЕК с Ма…

Изпълнителният директор н...

"Турски поток" – пореден етап от енергийната война

"Турски поток" – пореден …

Какво се случи с "Южен по...

Началото на голямото бягство на българина от Черно море

Началото на голямото бягство на бъл…

Нека си кажем истината в ...

Протестърката Ивет освен "умна и красива" се оказа и "най-подходящ кандидат" за усвояването на 20 млн. лева чрез 2 държавни поръчки

Протестърката Ивет освен "умна…

Само за половин година фи...

Училище на сатаната

Училище на сатаната

В САЩ откри врати първото...

Prev Next

Нови контролни талони от месец май!

Нови контролни талони от месец май!

От края на този месец ще започне издаването на нови контролни талони за превозните средства. Те ще съдържат повече данни, каза началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски.


shef mvrПромяната във вида на документите за колите се налага заради проблеми с гръцките и унгарските власти. Те изискват от българските водачи т.нар. голям талон на колата, в който са записани всички технически характеристики на превозното средство.
Български водачи отнасят санкции от хиляди евро, защото не носят със себе си големия талон при пътуване. Заради липсата на голям талон у шофьора катаджиите в южната ни съседка го глобяват с 9,224 евро. От няколко години гръцките власти изискват големия талон при всяка проверка на пътя. В малкия няма данни за допустимата маса на камиона например, както и за натоварването на осите, което често е повод за огромни санкции. Затова всички данни от големия талон вече ще са записани и на малкия.

Най-голям е проблемът с колите на лизинг, тъй като шофьорите притежават само копие на големия талон, докато не ги изплатят напълно. То обаче не се признава от властите на пътя в Гърция и Унгария. Лизингодателите очакват и друг проблем.

"С промяната в малкия талон ще отговорим на изискването на всеки контрол да установи какви технически параметри има по документи, но формално, ако искат да им се предоставят „част едно", на нашите малки талони продължава да пише „част две", обясни Борислав Тодоров.

Заради тази уж формална подробност, въпреки че сме изпълнили изискванията, отново може да се наложи да плащаме солено на пътя. Все пак шансът да се отървем от глоба, ако пътуваме в Гърция или Унгария, е по-голям, ако имаме от новите талони. В момента тече обществена поръчка за изработването им, а променените свидетелства ще струват 9 лева. Всички стари талони остават валидни. Шефът на "Пътна полиция" успокои, че задължителна подмяна на документите няма да има.

P.S. Щавене и дране! Щом хората търпят, значи им харесва! Да плаща раята! Сега талоните за коли, после шофьорските книжки... А новите лични карти КОГА??? Цели две години не са въвеждали нов модел ... Закъсняват! :) И ... да -  скоро не сме сменяли и номерата на автомобилите. Няма ли да ги направим в съответствие и според изискванията на Междугалактическия съюз? ... Както се казва - какъвто премиера - такава и администрацията му! Рекет му е майката! Това могат - това и правят!

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

нагоре

Новините от

Региони

България

Енергетика

Шистов газ

Следвайте ни