Menu
Сурва - фестивал на маскарадните игри

Сурва - фестивал на маскарадните иг…

Международният фестивал н...

Милиардерите в света

Милиардерите в света

Картата горе показва държ...

Случаят Хитрино - къде е истината

Случаят Хитрино - къде е истината

В тази статия копираме мн...

Li-Fi е бъдещето. 100 пъти по бърз от Wi-Fi.

Li-Fi е бъдещето. 100 пъти по бърз …

Крушката вече няма да се ...

Нови контролни талони от месец май!

Нови контролни талони от месец май!

От края на този месец ще ...

Преподписаха договорите на НЕК с Марица Изток 1 и Марица Изток 3

Преподписаха договорите на НЕК с Ма…

Изпълнителният директор н...

"Турски поток" – пореден етап от енергийната война

"Турски поток" – пореден …

Какво се случи с "Южен по...

Началото на голямото бягство на българина от Черно море

Началото на голямото бягство на бъл…

Нека си кажем истината в ...

Протестърката Ивет освен "умна и красива" се оказа и "най-подходящ кандидат" за усвояването на 20 млн. лева чрез 2 държавни поръчки

Протестърката Ивет освен "умна…

Само за половин година фи...

Училище на сатаната

Училище на сатаната

В САЩ откри врати първото...

Prev Next

Китай атакува Airbus и Boeing

Китай атакува Airbus и Boeing

Китайците вече построиха своите високоскоростни влакове, разработиха суперкомпютър и дори се приземиха на луната. При строителството на пътнически самолет обаче, втората по големина

икономика в света изпитва затруднения. Това трябва да се промени бързо.
Китайските медии съобщават, че от тази година започват изпитателни полети на самолети пригодени за средни разстояния, които ще бъдат чисто китайско производство. Китайският държавен концерн Comac е готов със завършването на своя прототип C919. Машината е с обхват 5500 км. и в нея могат да бъдат настанени 170 пътника. Още през следващата година C919 може да бъде пуснат в серийно производство и да влезе в конкуренция с Airbus A320 и Boeing 737. В доклада за новия самолет се казва, че вече има 450 поръчки от целия свят за този самолет.
След представянето на новия модел самолет, ще започне изграждането на C929 - по-голямо въздухоплавателно средство, пригодено за 300 пътници. Първите тестови полети са планирани за 2020 г. Новият C929 ще може да лети до 9000 километра без междинно кацане и ще бъде сравним с Airbus A330 и Boeing Dreamliner. Регионални самолети за 90 пътници вече бяха представени пред китайските държавни предприятия миналия ноември по време на авиошоу в южнокитайския индустриален град Жухай.
Китайските лидери са определили преди цели 10 години своята цел за развитието на собствена въздухоплавателна машина, която да бъде конкурент на Airbus и Boeing. Първоначално китайския народ се е присмивал, но Пекин успява чрез преговори да влезе в сътрудничество с монтажните заводи в източния китайски пристанищен град Тянджин и в частност с производителя на китайски въздухоплавателни средства Comac. Оказва се, че Comac за по-малко от десетилетие е претърпял скок в развитието си, докато за същите успехи са били необходими десетки години на Airbus и Boeing.
Бъдещите Comac-машини, ще се конкурират не само технически със западните си конкуренти. По всяка вероятност в ценови аспект китайските машини ще бъдат и по-евтини. Изобретеният от Comac регионален самолет ARJ21 е с около 10% по-евтин от съпоставимия с него Bombardier.
Повечето китайски авиокомпании вече са в ръцете на държавата. Някои бързоразвиващи се страни, особено в Африка и Латинска Америка, с които Китай има близки икономически връзки проявяват интерес към самолетите китайско производство. За Република Конго, Пекин обеща финансова помощ за закупуване на Comac машини.

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

нагоре

Следвайте ни