Menu
Милиардерите в света

Милиардерите в света

http://roadat.life/2018 orphans of the empire Картата горе показва държ...

Случаят Хитрино - къде е истината

Случаят Хитрино - къде е истината

http://icevillage.site signatur hotel fyn В тази статия копираме мн...

Li-Fi е бъдещето. 100 пъти по бърз от Wi-Fi.

Li-Fi е бъдещето. 100 пъти по бърз …

bonds in india Крушката вече няма да се ...

Преподписаха договорите на НЕК с Марица Изток 1 и Марица Изток 3

Преподписаха договорите на НЕК с Ма…

we are the heros of our time there Изпълнителният директор н...

"Турски поток" – пореден етап от енергийната война

"Турски поток" – пореден …

http://suddenhospital.com/2018/08 scotch egg recipe Какво се случи с "Южен по...

Протестърката Ивет освен "умна и красива" се оказа и "най-подходящ кандидат" за усвояването на 20 млн. лева чрез 2 държавни поръчки

Протестърката Ивет освен "умна…

spaghetti kochen thermomix visit Само за половин година фи...

Училище на сатаната

Училище на сатаната

schouder om te huilen here В САЩ откри врати първото...

Prev Next

НЕК договорила по-ниски цени с US тецовете

НЕК договорила по-ниски цени с US тецовете http://stealwell.site/2018/08 barn leker skilt НЕК договорила по-ниски цени с US тецовете

denise pieterse fysio watch Подписан е меморандум между НЕК и всяка една от американските централи - ТЕЦ AES Марица Изток 1 и ТЕЦ Контур Глобал Марица Изток 3 за по-ниски цени на тока.


Това съобщи на пресконференция министърът на енергетиката Теменужка Петкова, цитирана от БТА.
Меморандумите предвиждат, че дългосрочните договори за изкупуване на произведената от централите електроенергия ще бъдат предоговорени и цените - намалени, каза Петкова.
От своя страна пък НЕК гарантира, че ще изплати просрочените задължения към двете централи. Надяваме се до края на март 2015 г. да се случи финалното предоговаряне на условията за дългосрочно изкупуване на енергията от централите, заяви Петкова.
Постигнатото споразумение ще позволи цената на тока да се задържи на сегашните си равнища и той да не поскъпва.
Държавната НЕК е натрупала над 700 млн. лв. дългове към двете централи и дълго време те не искаха да преговарят, докато държавната компания не им се издължи. До последно вреча са били обсъждани няколко варианта на договорите с американските централи.
Според експерти в бранша, тецовете са се съгласили на намаление на цените, при условие че бъде изкупувана 100% от тяхната енергия и те работят. Все още не е ясно какво ще е намалението, но няма да се удължават сроковете на договорите с централите като компенсация, каквато беше първоначалната идея.
Договорите с "AES Гълъбово" и "КонтурГлобал Марица-изток 3" са 15-годишни и започнаха да текат от 2011 и 2009 г. съответно.
През миналата година Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) определи по-ниски цени на тока от двете централи, въпреки че реално такива не бяха договорени от НЕК. Това още повече увеличи дефицита, който натрупва държавната компания, и заедно с недостига заради ВЕИ-тата той стигна 600 млн. лв. годишно.
Отделно регулаторът попита Европейската комисия дали дългосрочните договори на високи цени с тецовете не са държавна помощ. До момента няма отговор от Брюксел.

Оставете коментар

aljazeera arabic live from qatar click Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

reprise a la casse there
нагоре

Следвайте ни

http://behindsink.space/2018 geheugen ipad opschonen

http://nationequal.download/2018/08 assur bon plan forum

freue mich auf beauty blender matas click http://radiowhile.site/2018 leren theorie auto silkeborg forsyning tietgensvej hva kan en bruke tallerkenhylle til go charles levine 1927 beim papst blomster genser sandnes click