Menu
Сурва - фестивал на маскарадните игри

Сурва - фестивал на маскарадните иг…

Международният фестивал н...

Милиардерите в света

Милиардерите в света

Картата горе показва държ...

Случаят Хитрино - къде е истината

Случаят Хитрино - къде е истината

В тази статия копираме мн...

Li-Fi е бъдещето. 100 пъти по бърз от Wi-Fi.

Li-Fi е бъдещето. 100 пъти по бърз …

Крушката вече няма да се ...

Нови контролни талони от месец май!

Нови контролни талони от месец май!

От края на този месец ще ...

Преподписаха договорите на НЕК с Марица Изток 1 и Марица Изток 3

Преподписаха договорите на НЕК с Ма…

Изпълнителният директор н...

"Турски поток" – пореден етап от енергийната война

"Турски поток" – пореден …

Какво се случи с "Южен по...

Началото на голямото бягство на българина от Черно море

Началото на голямото бягство на бъл…

Нека си кажем истината в ...

Протестърката Ивет освен "умна и красива" се оказа и "най-подходящ кандидат" за усвояването на 20 млн. лева чрез 2 държавни поръчки

Протестърката Ивет освен "умна…

Само за половин година фи...

Училище на сатаната

Училище на сатаната

В САЩ откри врати първото...

Prev Next

Лъжата "саниране"

Лъжата "саниране"

2 МЛРД. ЛВ. ДЪРЖАВНИ ПАРИ ПОТЪВАТ В ЧЕРНА ДУПКА.
ЗА КОГО? ЗА ФАЛИРАЛИ ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ!


Официален държавен документ, наречен "Програмен формат. Бюджет за 2015 г. и прогноза за 2016 и 2017 г." заедно с доклад на министър Лиляна Павлова.
Всъщност това са държавите разчети за изразходването на всяка стотинка от бюджетите - като заплати и соц. осигуровки, като издръжка, като разходи за едни и др. цели, вкл. саниране.
В ТЕЗИ ОФИЦИАЛНИ ДОКУМЕНТИ ЗА 2015 И ПРОГНОЗАТА ЗА 2016-2017 Г. , приети и одобрени от Министерския съвет на Република България, в обем от 94 страници програмата за саниране се среща единствено на стр. 20 (даваме картинка) в таблица с количествени параметри по различни мероприятия на толкова "обичащата" ни власт.
Е, вижте си картинката от документите за парите на държавата! За саниране са предвидени САМО 548 СГРАДИ. Евентуално. А защо евентуално?
АМИ КОГАТО СЕ НАКАНЯТ ДА САНИРАТ. НО НЕ ТАЗИ ГОДИНА!
ЕВЕНТУАЛНО следващата година - 2016 ГОДИНА. ПРИ ТОВА ПРОГНОЗНО. Т.е. може и да стане, може и да не стане.
На същите 94 страници няма нито ред, нито думичка, нито запетайка, нито каквото и да е табличка, НЯМА РАЗЧЕТЕНА И ПРЕДВИДЕНА НИКАКВА СУМА за санирането (ама например за подобряване на жилищните условия на ромите има посочени суми, има посочени и за сегашната европейска програма по саниране, която ще бъде заменена от новата за енергийна ефективност).
РАЗБРАХТЕ ЛИ - ПАРИ НЯМА! НИТО ЗА ТАЗИ, НИТО ПРОГНОЗНО ЗА СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ!
Та затова ще се взима заем от държавната ББР (Българска банка за развитие) - за 1 млрд., която тя ще раздава на Сдруженията на собствениците като ... кредити (виж поста ми от 7 февруари с пълен анализ за капаните в санирането, дето може да ви натопят да плащате до гроб). А защо като кредити? Ами защото обещаните ви "безвъзмезден" милиард ще отиде за съвсем друга цел. И настина ще се даде безвъзмедно за тази цел.
КАКВА Е ТЯ?
..."банката може да финансира или рефинансира дружества със задължения, класифицирани в кредитния регистър на БНБ в групи "Необслужвани" или "Загуба" към момента на кандидатстване за кредит" (цитат)
Това е промяната в правилата и Устава на банката (например чл. 6(2), т.11,) направена тези дни (давам картинка), когато наляво-надясно гърмеше "екстрата" с програмата по санирането. В този аспект е интересен чл. 8(5), който допуска Банката да работи на загуба, ако изпълнява поръчение на правителството.
ОЛЕЛЕЕЕЕЕ!
С парите на данъкоплатците банката ще заплаща лошите кредити в другите банки - на обръчите частни фирми, за да ги "оздрави и те да запазят работни места и производствен потенциал". (кавичките са цитат)
Е, за това е милиардът, дето уж щял да бъде за саниране, ама не е записан в абсолютно никакъв държавен документ. Ние вярваме на документите, пък вие си вярвайте на словата на политиците, ако сте толкова глупави!
За тази цел е и вторият милиард, дето уж пак е за саниране, ама щял да бъде даден вместо от банката - от Бюджета (като вземе заемите за 16 млрд.). И той ще отиде в Банката за развитие, ама тя не ви отпуска БЕЗВЪЗМЕЗДНО тези пари, а ви дава кредити!!!! Т.е. сумите - и този втори поред милиард ще потъват в черна дупка и вече е ясно коя е тя - онази на обръчите.
Апропо - шеф на Надзорния съвет на банката е Атанас Кацарчев, който е бивш съветник на "юпито" Милен Велчев и доскоро - съветник на отишлия си от властта премиер Орешарски. В Борда е един бивш банкер на убития олигарх-мафиот Емил Кюлев (Ангел Геков), Билян Балев, който преди години като шеф на "Капман джелсор" искаше да закупи Корпоративна банка и маса други герои на прехода ни. Сещате се кои са обръчите, дето ще намажат, нали?
ТАКЪВ ОБИР Е НАГЪЛ ДО БЕЗУМИЕ. Взима се назаем нов дълг за милиард под лъжлив претекст за саниране, за да се излее БЕЗВЪЗМЕЗДНО в частните банки (които всеки момент могат да гръмнат), като им се платят лошите кредити. Взима се и втори под същия претекст.
Т.е. държавата се готви безвъзмездно и в нарушение на европейските правила да спонсирира обръчите от фирми, близки до управляващите, като с наши пари ИМ ЗАПЛАТИ ДЪЛГОВЕТЕ!
Повтаряме - за тази цел с претекст саниране ще насочат и част от 16 млрд.нови заеми на правителството, за които стана скандалът тези дни.
Е, ако не сте разбрали, крайно време е да разберете, че ни управляват хора с мутренски манталитет и някаква коалиция около тях, които се надат на трохите от замислените многомилиардни обири.

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

нагоре

Следвайте ни