АЕЦ „Козлодуй“е продадена на индо-българи

автор ZONABG.COM

Специалистът ядрен физик Георги Котев днес написа в блога си:

„И макар сделката все още да се пази в строга тайна има сигурен индикатор, който показва и доказва, че тя е факт.

И този индикатор на 100% повтаря бизнес практиките на индо-българските търговци на Женския пазар, в София. В какво се изразява такова поведение?

В концентриран вид то изглежда ето така (за по-добър преглед кликнете с мишката върху снимката):

През последната седмица АЕЦ-а започна практически ежедневно, в делнични дни, да променя прогнозите си за предстоящото сумарно натоварване на блоковете, което служи за ориентир на търговците на електроенергия. Горната графика показва, как са се променяли тези прогнози, актуализирани през последните четири делнични дни.

Така първата прогноза, от 5-ти юни (петък), предвижда сумарният товар на блоковете да падне с около 60 Мега-Вата от 9-ти юни. Следващата прогноза, от 8-ми юни (понеделник), предвижда сумарният товар на блоковете да падне с около 60 Мега-Вата от 10-ти юни. И т.н. днешната прогноза предвижда свиването на мощността да стане в други ден, 12-ти юни. Как правилно да разчетем това странно поведение?

Може би ще го разберете, ако се разходите малко по Женския или някой друг пазар, около сергиите с индо-български търговци. По време на това упражнение често можете да чуете: „Бате/како, вземи си! Не гледай, че е малко по-скъпо. Причината е, че утре нЕма да има. Ахам. Утре ще докарат по-малко и за теб може и да не стигне. А и да стигне пак ще е по-скъпо, защото опашката ще е по-дълга. Така че сега си купи, бате/како, за да ти е сигурно утре.

На другия ден сценката се повтаря. На следващия ден отново и така до безкрай … цените се поддържат на желаното високо ниво.

Точно този промоциален продукт тестват новите собствениици на АЕЦ-а.

Ето и оригиналният източник на информацията, от сайта на АЕЦ-а, на чиято база е построена горната графика:

Дали наистина това се е случило? И защо не се казва от правителството?

Източник: http://gikotev.blog.bg/

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети