Кулата на Тесла е построена още преди 44 години!

автор ZONABG.COM

В публикация от юли 2014 година се появи информация, че руски физици възнамеряват да построят т.нар. „кула на Тесла“(Tesla Tower).

Оказва се обаче, че кулата на Тесла  е проектирана от учени от руския институт по електротехника и е построена на  40 км западно от Москва още през 1970 г.!

Скрита от любопитни очи, в гората до град Истра, кулата е активна през всичките години до днес. Според руското правителство, целта на съветския проект е да има машина за тестване на последиците от мълниите върху въздухоплавателните средства. Тази структура е една от най-мощните гръмотевични машини, която е способна да създава 150 метрови изкуствени мълнии. Също така целта на изследванията е да се установи въздействието на ЕМИ (електромагнитния импулс) върху превозните средства и електрониката. Импулсните генератори са толкова мощни, че могат да освободят за 100 микросекунди толкова енергия, колкото произвеждат всички централи в Русия, включително и ядрените такива.

Безпилотен дрон на руската RT е бил допуснат да заснеме тези изключителни кадри, които са поредното доказателство за гения на Никола Тесла и неговия огромен принос в науката.

Защо Тесла е направил такава кула? Каква е била целта ѝ?

На тези и още други въпроси ще се опитаме да отговорим в следващата статия за Никола Тесла.

 

[youtube id=“ByNs_xgKCUw“ width=“600″ height=“360″ autoplay=““ api_params=““ class=““]

 

[youtube id=“Z7ZbrCHET2g“ width=“600″ height=“360″ autoplay=““ api_params=““ class=““]

 

ГАЛЕРИЯ:

 

[easymedia-gallery med=“6708″ filter=“1″]

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети