Поредната измама за милиони: „Забравили“ отбивка за Бургас на „Марица“

автор ZONABG.COM

Проектантите и строителите на първите километри от магистрала „Марица“ са забравили да направят важна отбивка от нея. „На мястото, на което аутобанът се свързва с „Тракия“ при

пловдивското село Плодовитово, няма отбивка за Стара Загора и Бургас“, съобщи шефът на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров.
Когато в края на годината цялата магистрала „Марица“ бъде готова, ползващите я ще бъдат неприятно изненадани от този недостатък. Идващите от Свиленград превозни средства ще трябва да се качат на „Тракия“, но в посока София, да пътуват десетина километра до пътния възел при Оризово и там да обърнат в обратната посока, ако искат да стигнат до Стара Загора или Бургас.
Този участък от „Марица“ е проектиран още по времето на социализма от едновремешното предприятие „Пътпроект“ и е изграден в началото на 80-те години, допълва „Труд“. Става въпрос за 5-километрова отсечка, която години наред свързваше „Тракия“ с Плодовитово и старото шосе между Пловдив и Чирпан. Този участък е вече доста амортизиран и при пускането на „Марица“ ще трябва и да се ремонтира.
Според Лазаров сега държавата ще трябва да плати от бюджета няколко милиона лева, за да може този пътен възел да се проектира и изгради. Това ще стане чрез мост над „Тракия“. Обществената поръчка ще бъде обявена скоро.

Как мислите: Къде ли изчезнаха парите от „забравената отбивка“?

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети