Цирка с участието на ДА България продължава

автор ZONABG.COM

Днес лидерът на „ДА България“, част от „Демократична България“ – Христо Иванов, заедно с общинския съветник на ДБ в Бургас Димитър Найденов и активиста Ивайло Мирчев направиха опит да

акостират с лодка на плажната зона край резиденцията на Ахмед Доган при „Росенец“.

Както е известно, достъпът до нея отдавна е прекъснат, а на пътя има бариера. Тримата обаче бяха посрещати от въоръжени охранители, които ги избутаха отново в морето. Ситуацията се излъчваше на живо във фейсбук.

Пълен фарс и цирк на нашата територия! Защо ли?

Защото същите тези хора, на 28.04.2020г., на заседание на общинския съвет в Бургас, приеха и гласуваха „ЗА“ докладната записка на кмета на Бургас, Димитър Николов (ГЕРБ), с която общинската улица, минаваща покрай летния сарай на Доган и водеща към морския бряг, да стане частна собственост.

 

 

Това става след взето решение на скандална сесия на Общински съвет – Бургас, проведена на 28.04.2020 г., на която е осигурен в нарушение на закона пълен комфорт около феодалните владения на „Лукойл“ и Доган в живописния парк „Росенец“ (известен още като „Отманли“), съчетаващ гора и море в едно.

Предложението на кмета Димитър Николов, който е и зам.-председател на управляващата партия ГЕРБ, включва преобразуване от публична общинска собственост в частна общинска собственост на улици, водещи към бреговата ивица в близост до Доган сарай, като след това по предварителен договор идеални части от тях бъдат прехвърлени чрез заменки на две фирми – „Хермес Солар“ ООД и „Стрейтлайн“ ЕАД (свързвани в публичното пространство с Ахмед Доган).

Това, разбира се, не е изрично упоменато във входирания за гласуване документ, но се установява при проследяване на точното местонахождение на процесните имоти по Кадастралната карта на Бургас, с които Общината заменя идеални части от четири улици – публична общинска собственост, с други терени, като така се увеличава периметърът между Сарая и преминаващи в близост „нежелани гости“, искащи да стигнат до бреговата ивица. Достъпът до морето става невъзможен за обикновените граждани, защото се прегражда от частни имоти.

Така ден преди отпразнуването на своя рожден ден – 29 април, почетният председател на ДПС Ахмед Доган получава голям общински рахат-подарък от кмета на Бойко Борисов и ГЕРБ – Димитър Николов.

Решението е взето при безпрецедентно и в нарушение на закона „прегласуване“ на извънредно приетата т. 41 в Дневния ред на заседанието (по спешна докладна-записка на кмета Димитър Николов), за да се получи желаният резултат.

Само ден преди заседанието на местния парламент, на 27.04.2020 г. кметът на Бургас Димитър Николов (зам.-председател на управляващата партия ГЕРБ) входира Докладна записка от 47 страници, с която иска промяна на уличната мрежа в част от парк „Росенец“.

Докладната записка № 08-00-10030/24.04.2020 г. на Димитър Николов – кмет на Община Бургас, относно: Одобряване на изменение на ПУП-ПРЗ за кв. 1, кв. 2 и кв. 10, в територията на лесопарк „Росенец“, гр. Бургас (т. 41 от Дневния ред), е приета от общински съвет в нарушение на Закона за общинската собственост (ЗОС) и Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общински имоти на община Бургас, съгласно които от публична в частна може да бъде преобразувана общинска собственост с гласовете на 2/3 от съветниците. Тя не е минала и за обсъждане през комисиите на местния парламент.

И така – как ли са гласували общинарите в Бургас? Ето как:

Гласувалите със „ЗА“ общински съветници на Бургас, за приемане на предложенията в докладната записка на кмета Димитър Николов, са:

ГЕРБ – Анелия Тодорова Иванова, Антонио Христов Душепеев, Бойчо Стоянов Георгиев, Борис Петров Ангелов, Веселин Матеев Пренеров, Виолета Маркова Илиева, Георги Иванов Маринчев, Георги Петров Дракалиев, Димчо Грудев Грудев, Евелина Василева Михалева, Ивайло Димитров Колев, Иван Георгиев Гаврилов, Калояна Живкова Петкова, Красимира Семова Маркович, Николай Георгиев Стоянов, Пеньо Николов Мечков, Петър Тотков Статев, Севдалина Христова Турманова, Сотир Николов Сотиров, Тодор Жаков Йосифов, Тони Артюн Минасян, Юлиян Жеков Кулев, Юлиян Христов Георгиев

БСП – Йордан Георгиев Георгиев, Павел Маринов Маринов, Чанко Миндов Мирчев

ДПС – Шерафет Асан Мехмед

НФСБ – Боян Диянов Дяков, Милен Ненчев Ненчев

СДС – Георги Митев Митев, Станимир Димитров Апостолов

„Средна европейска класа“ /СЕК/ – Георги Събев Събев, Кирил Кирилов Начев

„Демократична България“ – Димитър Георгиев Найденов

„Движение България на гражданите“ – Живко Иванов Табаков, Костадин Евгениев Андонов, Манол Божидаров Тодоров, Стоян Демирев Грозев

„Ние, гражданите“ – Стоян Иванов Колев

Гласували „ПРОТИВ“:

„Възраждане“ – Диян Тодоров Георгиев

„Средна европейска класа“ /СЕК/ – Константин Живков Бачийски

Гласували „ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ“:

„Средна европейска класа“ /СЕК/ – Красимир Калудов Тодоров, Христина Иванова Секлемова

 

Е, какъв цирк играете „ДА България“, след като веднъж гласувате „ЗА“, а после се правите на бабаити и тръгвате да „превземате“ вече дадена от вас частна собственост?!?!

Ясно е, че на прицел е НСО, но двуличието и лъжите вече са толкова плоски, че даже стават скучни!

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети