Внушения които да накарат хората да се ваксинират против COVID-19

автор ZONABG.COM

Университета Йейл прави научно проучване с 4000 участника как ще бъдат възприети от хората различни внушения за ваксината против COVID-19, когато тя бъде пусната на пазара!?!?

На този линк можете да видите официалното съобщение на Йейлския университет:

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/study/NCT04460703?term=Vaccine&cond=Covid19&cntry=US&draw=2

Темата е под наслов:

„Убедителни внушения, които да накарат хората да се ваксинират с ваксината COVID-19“

Забележете, проучването не е за странични реакции от ваксината и т.н., а кое внушение ще накара хората да са по-склонни да си я сложат и да накарат останалите хора да си я слагат!

Хубаво прочетете внушенията и не се чудете, ако ви ги блеят от всички медии.

Благодарение на подобни проучвания ще знаят и кое най – силно би ви накарало да си сложите ваксината, за това не се чудете, ако ви повтарят, че сте виновни, че не пазите другите, обществото или сривате икономиката – не е случайно!

Участниците са разделени в 12 групи, а проучването е 6 месеца. В 10 от групите ще се наблюдава до колко хората са по-склонни да се ваксинират спрямо 10 различни послания, които получават. Другите две групи са контролна и базова.

На контролната група ще се пускат послания за храненето на птици (тоест нерелевантни по темата). На базовата група ще се пускат внушения за ползите и ефективността на ваксинирането.

И така – ето групите:

Група 1 ще получава внушения, свързани с „ЛИЧНАТА СВОБОДА“.

Посланията ще са свързани с това как ковид-19 ограничава личната свобода на човека и как ако хората се обединят, за да накарат повече хора да се ваксинират, то тогава обществото ще запази личностните си свободи.

Група 2 ще получава внушения, свързани с “ИКОНОМИЧЕСКАТА СВОБОДА“.

Посланията пак ще са в смисъла, че ако хората карат всички други хора да се ваксинират, то тогава обществото отново ще запази икономическата си свобода.

Група 3 ще получава внушения, свързани със “СОЦИАЛНИТЕ ПОЛЗИ И ЛИЧНИЯ ИНТЕРЕС“.

Тук посланията ще са, че COVID-19 е истинска опасност за здравето, дори на младите и здравите хора. Ваксинирането е най-ефективният начин да спасите себе си и останалите.

Група 4 – внушения за „СОЦИАЛНИТЕ ПОЛЗИ И ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС“.

Посланието ще е свързано с опасността, която COVID-19 представлява за здравето на любимите хора. Колкото повече хора се ваксинират, толкова по-нисък е рискът любимите ви хора да се разболеят. Обществото трябва да постигне това заедно и да накара всички членове на обществото да се ваксинират.

Група 5 – внушения за „ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ПОЛЗИ“.

Внушението ще е за това как ковид предизвиква икономически хаос и единственият начин да се запази икономиката е като работим заедно, за да накараме възможно най-много хора да се ваксинират.

Група 6 – внушения „СОЦИАЛЕН НАТИСК – ВМЕНЯВАНЕ НА ВИНА“.

Тук посланието е за опасността, която COVID-19 представлява за здравето на семейството и общността. Най-добрият начин да ги защитите е чрез ваксиниране и обществото трябва да работи заедно, за да накара всички да се ваксинират. Участникът в проучването е помолен да си представи вината, която ще изпита, ако не се ваксинира и разпространи болестта.

Група 7 – внушения „СОЦИАЛЕН НАТИСК – ВМЕНЯВАНЕ НА СРАМ“.

Същото като горното, но накрая участникът е помолен да си представи срама, който ще изпита, ако не се ваксинира и разпространи болестта.

Група 8 – внушения „СОЦИАЛЕН НАТИСК – ВМЕНЯВАНЕ НА ГНЯВ“.

Същото като група 6, но накрая участникът е помолен да си представи гнева, който ще изпита, ако не се ваксинира и разпространи болестта.

Група 9 – внушения за „ДОВЕРИЕ В НАУКАТА“.

Внушението е, че ваксината е доказана с наука. Ако някой не се ваксинира, това означава, че не разбира как се разпространяват инфекциите и игнорира науката.

Група 10 – внушения за „ЛИПСА НА СМЕЛОСТ“.

Тук посланията ще гласят колко са смели пожарникарите, лекарите и лекарите на първа линия. Тези, които не се ваксинират с ваксината, са страхливци.

Освен това, ще се измерва и до колко са успешни вторичните ефекти от тези внушения.

Вторичните ефекти са следните:
– Увереност във ваксините или до колко всяко послание внушава, че ваксините са безопасни.
– Убеждаване на другите или до колко участниците ще са склонни да убедждават и други хора да се ваксинират на база годните внушения.
– Страх от неваксинираните или до колко комфортно биха се чувствали, ако например неваксиниран приятел посети възрастен роднина.
– Социално осъждане на тези, които не са се ваксинирали. Тук участниците ще оценяват хората, които са решили да не се ваксинират, въпреки че има ваксина, по 4 критерия: доверие, себелюбие, харесване на човека, компетентност.

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети