Протести против лъжите за COVID-19 в Германия

автор ZONABG.COM

Д-р Бодо Шифман: „Правителството насърчава ваксинация, която може да бъде изключително опасна. В Германия дори няма достатъчно голям брой хора, които се разболяват, за да бъдат тествани за ваксина.

Освен това тук имаме нова форма на ваксинация — така наречената РНК ваксинация — която, за разлика от досегашните, е в състояние да промени генетичния код и може да причини безспорни щети на хората.“

Лекари-специалисти са част от организаторите на „Извънпарламентарен комитет за проучване на COVID-19“. Проучването им представлява по-скоро разследване и изобличаване на чудовищната манипулация „Пандемия от COVID-19“, както и на неадекватните действия на немското правителство и всички свързани с него институции. В края на август 2020 година се очаква комитетът да представи заключителния си доклад на международна пресконференция.

Организиран от лекарите в Германия протест събра над 1,5 милиона граждани по улиците на Берлин.

Това е сайтът на комитета Außerparlamentarischer Corona Untersuchungsausschuss (ACU) с версии на различни езици — освен оригиналния немски има и преводи на английски, руски, френски и др.

В първия видеозапис говорителите на комитета, д-р Хайко Шьонинг, д-р Бодо Шифман и проф. Мартин Хадич, заявяват открито, че мерките, въведени под претекст, че върлува смъртоносен вирус, не могат да бъдат оправдани, а са човеконенавистни. Медицинските специалисти се изказват съвсем недвусмислено против маските, затворническия режим, бъдещата ваксина и т.н. — при това с ясна аргументация.

Няколко извадки от техните изказвания:

Д-р Хайко Шьонинг:

„Уважаеми съграждани, приветствам ви в „Извънпарламентарната комисия за проучване на COVID-19“ (ACU). Щом парламентът не прави проучване, ние, гражданите, сме призовани да го направим сами. Като Извънпарламентарна комисия за проучване на COVID-19, ще проучим защо тези ограничителни мерки бяха наложени срещу нас в нашата страна като част от COVID-19, защо хората страдат сега и дали има пропорционалност на мерките, свързани с това заболяване, причинено от вируса SARS-CoV-2. Имаме сериозни съмнения, че тези мерки са пропорционални. Това трябва да се проучи и тъй като партиите — както опозиционните, така и управляващите — не свикват комисия и това дори не е планирано, крайно време е да вземем нещата в свои ръце. Ще поканим и изслушаме експерти — тук, в групата за проучване на коронавируса. Това са експерти от всички области на живота: медицина, социални въпроси, право, икономика и много други.

Питаме се: защо хората вече не могат да посещават родителите си в домовете за стари хора? Има ли такъв голям риск от инфекция? Наистина ли тук имаме вирус-убиец? Нима имаме бяс или чума?! Ние сериозно се съмняваме, че това е така!

Какъв ще бъде идеалният резултат [от това проучване]? Ще видим, че не трябва да се страхуваме повече, отколкото при нормалните грипни вълни от последните няколко години — защото точно така изглежда и това! Тогава защо бяха предприети тези драстични мерки?

Според вътрешен доклад на Федералното министерство на вътрешните работи, 90% от всички необходими операции в Германия не са извършени, което засяга 2,5 милиона души. В този доклад също така пише, че има или ще има 5,000 до 125,000 смъртни случаи в резултат на тези мерки на правителството. Това са хора, съграждани, които вече са починали или все още умират. Този доклад е с дата 7 май 2020 г. Това е и причината сега да вземем това разследване на COVID-19 в свои ръце — защото не можем да чакаме повече.“

Д-р Бодо Шифман:

„Ние си имаме работа с липсата на пропорционалност. Правителствата трябва да вземат решения, а в извънредни ситуации — както по време на пандемия — те трябва и да предприемат мерки, които за момент могат да ограничат основните права. Но те също така са длъжни непрекъснато да обосновават тези мерки и да ги отменят възможно най-бързо, за да предотвратят допълнителните щети — както спомена колегата ми д-р Шьонинг. Вместо това ние получаваме числа извън контекста, числа, които са способни само да подклаждат страх, като просто добавят случаите на заболелите и не показват, че има несъответствие между броя на тестваните хора и този на действително заразените.

Съществуващите, добре функциониращи структури, като Закона за защита от инфекции, просто са спрени и заменени с нещо ново, далеч по-драстично. И единственото, което чуваме от правителството, е постоянният призив за ваксинация срещу заболяване, за което сега знаем много добре — благодарение на множество международни проучвания, — че е много сравнимо с грипните заболявания, че смъртността не е по-висока, отколкото по време на силните грипни вълни, и че мерките не могат да бъдат оправдани. Ужасяващо невежество е, когато признати международни изследвания и експерти от всички области — вирусолози, бактериолози, епидемиолози или икономисти — не са изслушвани или просто биват игнорирани.

Още по-лошото е, че ги наричат лъжци, шарлатани или „конспиративни теоретици“ — което вероятно е най-обидната дума за 2020 г. Вместо това правителството насърчава ваксинация, която може да бъде изключително опасна, ваксинация без медицинска необходимост поради липса на доказателства. В Германия дори няма достатъчно голям брой хора, които се разболяват, за да бъдат тествани за ваксина. Освен това тук имаме нова форма на ваксинация — така наречената РНК ваксинация — която, за разлика от предишните ваксинации, е в състояние да промени генетичния код и може да причини безспорни щети на хората. В този контекст ние помним медицинския принцип „Не причинявай вреда“.

Това е работата на лекарите и в това отношение също се надяваме, че повече лекари ще вземат участие и ще се замислят, тъй като ние, лекарите, не трябва да вредим на пациентите повече, отколкото можем да им бъдем от полза.

Мотивацията ми са моите баба и дядо, както и родителите ми, които ме научиха, че когато усетя, че основните ми права са ограничени, че демокрацията е ограничена, че пресата вече не е свободна, а ни оставя с чувството, че е задействана пропаганда, че когато чуждите мнения се цензурират и се заличават, тогава ние трябва да излезем на улицата, трябва да бъдем активни или да се опитаме, например, да информираме обществеността — както правим това с комисията за разследване на COVID. Защото, разбира се, винаги съществува риск властта да действа покваряващо и в един момент политиците да спрат да виждат нещата с правилната мярка и цел.

Аз започнах да виждам риска от загуба на демокрацията и всеки ден съм свидетел на все повече и повече усилия да превърнем нашата свободна и демократична конституционна система в надзорническа държава, в която всичко се следи — с контрол над ума, с приложения за следене и други подобни — под прикритието на законите за защита от инфекции.

Всички предприети мерки трябва да бъдат отменени, защото те са разработени на фона на сценарии на ужасите, които никога не са се случвали — но които все още се поддържат, за да разпространяват сред населението страх от смъртоносна болест, която не съществува в тази форма. И в най-добрия случай, разбира се, ще се установи — и това трябва да се направи! — че затворническите режими и изискването за носене на маски трябва да бъдат прекратени незабавно. По времето, в което нямаше увеличение на случаите на заболяване, носенето на маска в лекарските кабинети стана задължително — беше 29-и май тази година. Днес е 20-и юни 2020 г. Преди 14 дни тук бяха проведени масови демонстрации срещу расизма в 20 големи немски градове, с над 20,000 участници. Ако този вирус в тази форма всъщност все още се разпространяваше в Германия с тази честота на заразяване, днес трябваше да наблюдаваме масово увеличение на броя на инфекциите. Това не е така. Това доказва, че мерките вече не могат да бъдат оправдани.“

Отново д-р Шьонинг:

„Искам да подчертая още веднъж, че това, което правим тук, по никакъв начин не е свързано с никоя партия, не става дума за десни или леви, дебели или слаби, мъже или жени. Това е въпрос на живот и смърт за мнозина, за качеството на живот на възрастните и също така за нашите деца. Това е нашата основна мотивация — също и за бъдещите поколения — да се изправим пред обстоятелствата, на които сме изложени през последните месеци. Ние, гражданите, трябва да си възвърнем суверенитета и също така да претендираме за това, защото имаме това право. Ние се позоваваме на Основния конституционен закон. В Основния конституционен закон, който държа в ръката си, е включен прекрасният член 20, параграф 4: „Всеки има право да се съпротивлява, ако никоя друга мярка не коригира ситуацията“.“

Проф. Мартин Хадич:

„На фактическо ниво ние трябва да се запитаме: защо преди всичко е необходим този разследващ комитет? Това разследване е необходимо, тъй като от самото начало се взимат безотговорно неподходящи решения — или грубо небрежно, или умишлено — без да се изпълни необходимото задължение за грижа [за гражданите], тоест без дори най-малкото обмисляне във връзка с допълнителните щети — решения, които също така подкопаха основните демократични права и стъпкаха етичните задължения. Очевидно имаше и опит за компенсиране на крещящи нарушения, като пренебрегването на тези, които се нуждаят от защита — тук бих искал да ви напомня за хората в старческите домове — чрез драконови, нецеленасочени мерки, може би за да се избегне необходимостта да се оправдае и това нарушение или поне да се отклони вниманието от тези проблеми. Дали това е направено неволно, тоест въз основа на невежество или умишлено — поради съмнителни мотиви — в крайна сметка е без значение. Във всеки случай лицата, които вземат решения, дисквалифицират самите себе си.

Моята лична мотивация да участвам в този комитет е най-вече фактът, че съм специалист в областта на микробиологията, вирусологията и епидемиологията на инфекциите и че от професионална гледна точка съм силно ужасен от напълно необективния, непрофесионален подход в тази ситуация. Някои хора сега ще се чудят какво имам предвид под „необективен, непрофесионален подход“. Това, което искам да кажа, включва основно продължаващото описване на най-лошите сценарии, подхранването на страха и създаването на неподходящи сравнения по медиите.

Например, помислете само за тази мъчителна ключова фраза „италиански условия“, която в най-добрия случай беше вярна за някои северни италиански региони, докато южните италиански райони — които обикновено са по-бедни и в по-лошо състояние — се справят с цялото това нещо без големи проблеми. Неподходящи, привличащи вниманието описания на заплашителни тенденции, които на практика никога не се осъществиха, и при правилна оценка от началото — предвид качеството на здравната система в Германия — никога не биха могли да се появят по този начин. Но аз също съм обучен общопрактикуващ лекар и — най-вече като лекар — аз не можех повече да търпя този презрителен подход към здравето и човешките същества, тъй като той е в пълен контраст с професионалните възгледи и етика на всички нас. Това постоянно сеене на страх или паника, произтичащите от това психологически и социални щети, които можем да очакваме, гигантските медицински и икономически допълнителни щети и не на последно място масивните намеси в целия ни културен живот и съвместно съжителство според мен, като холистично ориентиран лекар, са достатъчна причина и мотивация, за да се изправя и да се боря с това безумие.“

Ето и видео от протеста в Берлин:

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети